כמה כוסות מים אנו צריכים ללגום?

איכות המים אותם אנו שותים, יכולה להוות את ההבדל בין צריכת מים נבונה ואחראית המסייעת להמשך פעילותן התקינה של מערכות הגוף השונות, לבין פגיעה של ממש במערכות אלו בעקבות צריכת מים דלוחים או בכמות שאיננה מספקת את צרכי הגוף. ראשית נציין, כי כלל האצבע לכמות המים המומלצת לצריכה על ידי אדם מבוגר, מגדיר שתייה של שמונה כוסות מים ביום, בערך שתי ליטרים מים הנצרכים בכוס ממוצעת של 250 מ"ל. יחד עם זאת, מומלץ לכל אחד להתייעץ באופן פרטני עם רופא המשפחה בנוגע לכמות המים האידאלית עבורו, וזאת בהתאם לגובהו, משקלו, גילו ומצבו הבריאותי הכלל. קבוצות נוספות הנדרשות לצריכת מים מוגברת הינם נשים בהריון ומניקות, העוסקים בספורט וקשישים.

איכות המים אותם אנו שותים, יכולה להוות את ההבדל בין צריכת מים נבונה ואחראית המסייעת להמשך פעילותן התקינה של מערכות הגוף השונות, לבין פגיעה של ממש במערכות אלו בעקבות צריכת מים דלוחים או בכמות שאיננה מספקת את צרכי הגוף.

ראשית נציין, כי כלל האצבע לכמות המים המומלצת לצריכה על ידי אדם מבוגר, מגדיר שתייה של שמונה כוסות מים ביום, בערך שתי ליטרים מים הנצרכים בכוס ממוצעת של 250 מ"ל. יחד עם זאת, מומלץ לכל אחד להתייעץ באופן פרטני עם רופא המשפחה בנוגע לכמות המים האידאלית עבורו, וזאת בהתאם לגובהו, משקלו, גילו ומצבו הבריאותי הכלל. קבוצות נוספות הנדרשות לצריכת מים מוגברת הינם נשים בהריון ומניקות, העוסקים בספורט וקשישים.

לגימת מים אחראית במהלך היום, איננה המקור היחידי לנוזלים חיוניים לגופנו, יש לזכור כי גם ירקות ופירות מכילים בתוכם מים, ולמרות הסטיגמה השלילית גם לשתיית קפה ותה ישנה תרומה חיובית על נוזלי הגוף. כמו כן, מחקרים רבים מוכיחים כי צריכת מים המשולבת עם תזונה מאוזנת תורמת בצורה רבה הרבה יותר לגוף בריא.

המים אותם אנו שותים מכילים בתוכם מינרלים ומלחים שהגוף זקוק להם לשמירה על טמפרטורה תקינה של הגוף, יעילות תהליך העיקול, הפרשת רעלים מחוץ לגופנו וספיחת מגנזיום וסידן הנמצאים בכמויות גדולות יחסית במי השתייה.

במדינת ישראל קיימים שלושה מקורות עיקריים למי שתייה, מי ברז, מים מינרליים ומים מסוננים.

משרד הבריאות טוען, כי בדיקות המתבצעות על ידי נציגיו מידי יום מראות כי מי הברז המסופקים אלינו על ידי חברת מקורות הינם באיכות גבוהה, אפילו ביחס למדינות מערביות בהן נוהגים האזרחים לצרוך מי ברז בלבד. יחד עם זאת יש לציין כי הבדיקות נערכות על ידי משרד הבריאות במתקני מקורות ולכן אינן בוחנות את הצנרת העירונית המובילה את המים עד לברז בביתנו. כמו כן,  למי השתייה בישראל מוסף פלואוריד ברמה האמורה להוריד את אחוזי התחלואה בעששת הפה, שעל פי חוקרים בודדים עלול להגביר את הסיכוי לתחלואה בסרטן, השערה שאין לה ביסוס.

דרך נוספת לצרוך את המים הינה רכישת מים מינרליים, מי מעיינות עשירים במינרלים ודלים בנתרן, ואינם עוברים טיפול כלשהו, אינם מכילים פלואוריד ועלולים להכיל חיידקים ברמות נמוכות, לכן מים מינרליים אינם מומלצים לתינוקות מתחת לגיל שנה על ידי משרד הבריאות.

לבסוף, ניתן לצרוך מים באמצעות בר מים המבצע סינון של מי הברז ממתכות וחלקיקים נוספים שאינם רצויים ואינם ראויים לצריכה. פעולת הסינון משפרת באופן משמעותי את הטעם והריח של המים, יכולה להוריד ריח וחלקיקי חלודה הנובעים מהצנרת הביתית ולשפר באופן משמעותי את איכות המים אותם אנו צורכים.

זכרו כי גם מים יש לשתות באחריות ובכמות המומלצת.